Jérémie Vrielynck brengt nieuwe single

Jérémie Vrielynck brengt nieuwe single

© Jérémie Vrielynck
'Als je hem achterlaat' uit!

Sinds hij vorig jaar aan de vooravond van zijn 20ste verjaardag (23 mei) zijn single ‘Alleen bij jou’ op de mensheid losliet, is Jérémie Vrielynck (Deerlijk) letterlijk niet meer weg te slaan uit te hitlijsten. ‘Alleen bij jou’ werd gretig opgepikt daar radio en tv en zong het maar liefst 20 weken uit in deVlaamse Top 50 van Ultratop. Met meerdere weken in de top 10 en #8 als hoogste positie, lag de lat voor de talentvolle singer-songwriter meteen erg hoog en waren de verwachtingen rond opvolger ’Slechte gewoonte’ navenant. Verwachtingen die voor de nodige slapeloze nachten zorgden bij Jérémie, maar kijk, ondertussen ligt hij met zijn zelfgeschreven ’Slechte gewoonte’ op recordkoers. De straffe Nederlandstalige popsingle, die eind oktober 2020 uitkwam, steeg de voorbije weken nog door naar de top 10 van de Vlaamse Ultratop 50 en deed het met een (voorlopige?) piek op #7 wat dat betreft zelfs al beter dan ‘Alleen bij jou’. ’Slechte gewoonte' staat nu reeds 17 weken genoteerd in die hitlijst en lijkt dus aardig op weg om ook de 20 weken notering van ‘Alleen bij jou’ te overtreffen.
 
Gesterkt door de mooie resultaten en lovende commentaren op zijn vorige singles, én met de Loftrompet in de categorie ‘Doorbraak 2020’ uitgereikt door Ment TV i.s.m. Radio 2, Ultratop, Sabam en VlaPo op zak, kroop Jérémie met veel enthousiasme terug in de pen. Daaruit vloeide met ‘Als je hem achterlaat' opnieuw een ijzersterke Nederlandstalige single. Of die het even goed, of wie weet zelfs nog beter dan zijn vorige singles zal doen, "dat zullen de mensen uitmaken", zo zegt de nuchtere jongeman zelf:
 

“Er is veel gebeurd sinds de release van ‘Alleen bij jou’ vorig jaar. Er was en is natuurlijk die hele coronapandemie, met alle nare gevolgen en maatregelen voor iedereen, maar op muzikaal vlak heb ik echt ongelofelijke maanden achter de rug. Het succes van ‘Alleen bij jou’ vond ik al onwaarschijnlijk en dat het met ’Slechte gewoonte’ zo’n vaart zou lopen, had ik helemaal niet verwacht. De single startte wel meteen sterk en ging al snel richting top 20 in de Vlaamse Ultratop 50, maar bleef nadien enkele weken op en neer gaan tussen plaats 16 en 20. Op zich al fantastisch natuurlijk, maar ik had me er in januari wel bij neergelegd dat een top 10 er niet zou inzitten deze keer.

 

Tot mijn grote verbazing kreeg ’Slechte gewoonte’ de voorbije weken echter een tweede leven, wat toch nog resulteerde in die boost naar de top 10 van de Vlaamse Ultratop 50. Ondertussen was ik al naarstig aan het werken aan een nieuwe single en werd ‘Als je hem achterlaat’ klaargestoomd en ingepland om uit te brengen. Dat die nu uitkomt, ligt dus eigenlijk gewoon aan het feit dat mijn team en ik niet hadden verwacht dat ’Slechte gewoonte’ het nu nog steeds zo goed zou doen…maar we gaan daarover zeker niet klagen!", besluit Jérémie met de glimlach.

Related bio's:
Jérémie Vrielynck