Lady Linn toegevoegd aan Night of the Proms aan zee

Lady Linn toegevoegd aan Night of the Proms aan zee

© Dieter Dewulf
Lady Linn komt ook naar de eerste editie van Night of the Proms aan zee

Ook Lady Linn komt, naast de eerder aangekondigde artiesten Gérard Lenorman, John Miles, Regi, Milow en Bart Peeters, op donderdag 1 augustus mee op het podium van de allereerste Night of the Proms Summer Edition in Koksijde. Op het Kerkplein van Koksijde-Bad brengen het Antwerp Philharmonic Orchestra o.l.v. de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche bekende nummers uit het lichtklassieke genre en begeleiden ze popartiesten die hun klassiekers vertolken. 

Door haar voorliefde voor jazz omringde Lady Linn zich vijftien jaar geleden met zeven muzikanten (de band “Her magnificent seven”) en tourden ze twee jaar met covers van jazz- en swingnummers. Vanaf 2006 begon ze met het schrijven van eigen nummers en dat resulteerde in februari 2008 in het eerste album Here we go again. Met de bijhorende singles brak ze met haar band door in Vlaanderen en scoorden ze verschillende radiohits als A love affair en That's allright.

2009 was een top jaar: ze won voor het eerst een MIA voor ‘Beste Vrouwelijke Artieste’, werd bekroond met een gouden plaat voor ‘Here we go again’ en ontving tijdens de zomer nog de Radio 2 Zomerhit-trofee voor de Eddy Grant-cover I don’t wanna dance. Die single stond maar liefst 25 weken aan de top van de Ultratop.

Ondertussen won ze nog 2 MIA’s voor “Beste Popartiest” en “Beste vrouwelijke solo artiest”. Met een deelname in 2017 aan het VTM-programma Liefde voor Muziek bewees ze meermaals wat een fantastische stem ze heeft. Haar laatste album ‘Black Swan’ kwam vorig jaar uit en is reeds het vijfde full album voor Lady Linn.
 
Tickets  
Tickets voor Night of the Proms Summer Edition op 1 augustus in Koksijde kosten € 28 (staanplaats), € 35 (rolstoelplaats/begeleider) en € 45 (zitplaats) en zijn verkrijgbaar via www.teleticketservice.com, telefonisch via 070 345 345 (max. € 0,30/min.) en via de dienst Toerisme in Koksijde (ter plaatse).

Praktisch  
Wanneer: donderdag 1 augustus 2019 om 20.30 uur
Waar: Kerkplein, Koksijde-Bad
Info: www.visitkoksijde.be/notp - www.notp.com/belgie 
Tickets: www.teleticketservice.com / Toerisme Koksijde

Related bio's:
Lady Linn