Nieuwe namen en aangepaste data voor Night of the Proms Summer Edition

Nieuwe namen en aangepaste data voor Night of the Proms Summer Edition

©
Nieuwe namen met oa. The Starlings en Sylver

Night of the Proms Summer Edition zal deze zomer doorgaan op vrijdag 30 juli en zaterdag 31 juli 2021 in Koksijde. Ozark Henry, Stan van Samang, John Miles en Bart Peeters werden eerder al aangekondigd voor de zomerse editie van Night of the Proms. Aan deze affiche worden nu met The Starlings, Sylver en internationale komische fluitist Gabor Vosteen nieuwe namen toegevoegd. En dan is er nog één plekje vrij op de affiche....

Het enthousiasme na de eerste editie van Night of the Proms Summer Edition in 2019 was bijzonder groot. Dat bleek ook toen de tweede editie in verkoop ging: alle kaartjes waren in no-time uitverkocht en zo werd een tweede concertdag toegevoegd. Helaas door de gekende omstandigheden moest ook Night of the Proms Summer Edition een jaartje verplaatst worden. 

Dat Ozark Henry, Stan van Samang, John Miles en Bart Peeters optreden op de tweede editie van Night of the Proms Summer Edition was al bekend. Vandaag worden aan deze affiche ook The Starlings, Sylver en Gabor Vosteen toegevoegd. 
 

Singer-songwriters Tom Dice en Kato Callebaut bundelen hun krachten én hun passie voor muziek en voor mekaar. The Starlings staan voor rootsy popmuziek, met een akoestische feel en harmonieën. Songs met een wortel in melancholie, teksten die de hoogte- en dieptepunten van de liefde en het leven belichten. Door het VTM-programma “Liefde voor Muziek” werden ze plots bekend in heel Vlaanderen met hun single “Little Submarine”.

“Wij kijken er zo naar uit om met een groot orkest op het podium in Koksijde te staan. We kunnen eigenlijk niet wachten om op uitstap naar zee te komen.” aldus The Starlings.

Sylver - het trio met Sylvie De Bie, dj Wout en John Miles Jr. - heeft met ‘Turn The Tide’, ‘Livin' My Life’, ‘Love Is An Angel’ en ‘Foreign Affair’ flink wat hits op zak om het feestje op gang te trekken. De band kon vorig jaar nog twintig kaarsjes uitblazen en mag dat nu eindelijk komen vieren in Koksijde.

Ook de Duitse klassiek geschoolde fluitist Gabor Vosteen zal van de partij zijn in Koksijde. Met zijn zelfbedachte komische act “Fluteman” brengt hij de grootste klassieke hits op zijn blokfluit, waarin hij op originele manier ook het orkest, dirigente en publiek weet te betrekken. 

Om aan de geldende maatregelen te kunnen voldoen verhuist de eerder aangekondigde concertdag van donderdag 29 juli 2021 naar zaterdag 31 juli 2021. Ticketkopers krijgen vandaag meer informatie per mail toegestuurd via Tele Ticket Service. Omwille van de limieten op aantallen bezoekers dienen de ticketkopers van donderdag 29 juli een keuze te maken tussen de concertdag op vrijdag 30 juli of zaterdag 31 juli 2021. Wie geen van beide nieuwe data kan, kan een terugbetaling aanvragen, onder de voorwaarden van het MB terzake.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “We zijn ontzettend trots dat Koksijde opnieuw de place to be is deze zomer voor de tweede editie van Night of the Proms Summer Edition. Het belooft ook dit jaar een spetterende show te worden. Toen anderhalf jaar geleden de eerste artiestennamen werden aangekondigd, verkochten we meteen bijna 8000 tickets. Nu er nog enkele klinkende namen aan de affiche worden toegevoegd, volgt er ongetwijfeld een stormloop op de resterende tickets. Ik kijk ontzettend uit naar een avond vol spektakel en muziek. Bovendien zijn deze twee shows zowat de eerste grote evenementen sinds lange tijd in België. We mogen én moeten weer genieten! En hoe kan dat beter tijdens een concertavond van topniveau in openlucht?"

Ook het team rond Night of the Proms is volop bezig met de voorbereiding voor de zomerse editie in Koksijde.
“We zijn blij en opgelucht voor onze artiesten, bezoekers én medewerkers dat deze zomer Night of the Proms Summer Edition kan doorgaan. We zullen er uiteraard alles aan doen om onze beide concerten volgens de afgesproken protocollen te laten verlopen. We willen er een extra feestelijke editie van maken in 2021”, zegt Jan Vereecke, producent van Night of the Proms Summer Edition.

Night of the Proms Summer Edition met The Starlings, Sylver, John Miles, Ozark Henry, Stan Van Samang, Gabor Vosteen en Bart Peeters vindt plaats op vrijdag 30 juli en zaterdag 31 juli 2021 om 20.30 uur op het Kerkplein in Koksijde. 

Meer informatie: https://summeredition.notp.com/