Mondmasker vanaf morgen verplicht in de Plopsa-parken

Mondmasker vanaf morgen verplicht in de Plopsa-parken

© Plopsa
De Mondmaskers worden verplicht in alle Plopsa-parken

Op basis van de negatieve evolutie van de coronacijfers en de informatie die gisteren en vandaag verspreid werd, besliste de Plopsa Group zopas op hun dagelijkse, interne COVID-meeting om mondmaskers vanaf morgen, zaterdag 25 juli, te verplichten in alle Belgische Plopsa-parken voor bezoekers vanaf 12 jaar. Ook de maximumcapaciteit wordt verlaagd van 30 tot 40% naar 25 tot 30% van de normale capaciteit. Het betreft een tijdelijke maatregel zolang de coronacijfers blijven stijgen. 

De voorbije weken was het in bepaalde wachtrijen, attracties en winkels reeds verplicht om een mondmasker te dragen. Vanaf morgen, zaterdag 25 juli, wordt die maatregel in het volledige park toegepast. "Het dragen van een mondmasker begint vanaf bezoekers uit hun auto stappen en dient aangehouden te worden tot ze opnieuw naar huis vertrekken.", verklaart Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. "We zullen hiervoor extra stewards inzetten ter controle en bezoekers zullen al van op de parking aangesproken worden over het verplicht gebruik van een mondmasker en de verdere maatregelen in de parken. Voor de restaurants volgen we uiteraard de voorschriften van de overheid. Mensen zullen zich enkel kunnen verplaatsen met een mondmasker, aan tafel is het niet verplicht. Het is een drastische, maar tijdelijke maatregel die we nemen, zolang de cijfers blijven stijgen.", besluit Van den Kerkhof. 

 

Registreren van alle bezoekers

Plopsa gaat nog een stapje verder en zal daarnaast alle bezoekers registreren. “In Holiday Park, ons park in Duitsland was dit een vereiste van de overheid.”, licht Van den Kerkhof toe. “We zien daar dat de bezoekers er weinig moeite mee hebben om hun gegevens bij elke ticketaankoop achter te laten. Elk ticket is gelinkt aan een naam en telefoonnummer. Dat maakt bij een eventuele uitbraak de contact tracing veel makkelijker.” Wie dus tickets op datum koopt voor één van de Plopsa-parken zal verplicht zijn om voor elk ticket een naam op te geven, het is een vereiste om de parken te kunnen bezoeken.

 

Overige maatregelen

Naast het verplicht dragen van een mondmasker is de maximale dagcapaciteit verlaagd van 30 tot 40% naar 25 tot 30% van de normale capaciteit en moet iedereen op voorhand zijn of haar bezoek online reserveren, zijn er in de parken en in de wachtrijen wegmarkeringen gemaakt die de social distancing moeten garanderen, zijn er constant ontsmettingsteams actief en worden de bezoekers er op alle mogelijke manieren op gewezen dat ze standaardmaatregelen zoals het veelvuldig ontsmetten en wassen van de handen moeten naleven. 

 

Wie een Plopsa-park wil bezoeken, moet altijd een ticket op datum vooraf reserveren, ook mensen die al een ticket of abonnement hebben. Dit kan enkel via www.plopsa.be.

Related bio's: