Stien Edlund gaat voor girlpower

Stien Edlund gaat voor girlpower

© Zeb
Samen sterk met Stien

Dit najaar ligt er een collectie met girlpower in de ZEB-winkels, met dank aan social media-sensatie Stien Edlund. ‘Girls can do anything’ staat er te lezen op één van haar sweaters. En gelijk heeft ze!

Een kledingcollectie met een boodschap, dat is Stien Edlunds jongste worp geworden. Edlund is een fenomeen op sociale media: twee miljoen fans volgen haar creatieve uitspattingen op de filmpjessite TikTok. Elke dag krijgt ze honderden enthousiaste berichtjes. ‘Slechts héél af en toe krijg ik een lastige reactie. Gelukkig steunen mijn vriendinnen me altijd’, aldus Stien. Die samenhang tussen haar vriendinnen heeft Stien geïnspireerd in haar collectie.

‘Girls can’, ‘Girls support girls’, ‘Best friends’ zo lezen we ondermeer. Met haar kleren roept Edlund jonge meisjes op om de handen in elkaar te slaan en te strijden tegen negativiteit en voor een mooiere wereld. Er zijn zelfs twinning mogelijkheden voor ‘besties’ dankzij de T-shirts met halve hartjes. Stien springt goedgekleed op de barricades voor girlpower en feminisme à la 2019.

In deze polariserende tijden is dat soort jeugdig enthousiasme net wat we nodig hebben. Want ook met quotes als ‘there is no planet B’ raakt ze actuele thema’s aan die de harten van tieners sneller doen kloppen.

De collectie is opnieuw sportief, zoals we van Edlund gewend zijn: alle stuks zijn haar helemaal op het acrobatische lijf geschreven. Dankzij seventies ogende ribfluweel stoffen is ze helemaal mee met dé trend van dit najaar. Stien zorgt voor een speelse variant in oud roze zodat ook de jeugd de retrotoer op kan. Geen traditionele stuks maar salopettes en sweaters en jasjes in coole boxy fits, zodat je er eender wat onder kan dragen. We zien veel grafische prints, neon accenten en bovendien is alles perfect te combineren met trendy chunky sneakers, die je eveneens in haar collectie kan terugvinden.

Alles wat Stien doet, is een succes. Ons antwoord op ‘Who run the world?’... Stien Edlund!

 

Related bio's:
Stien Edlund, ZEB
Tags:
Stien Edlund, ZEB