50.000 BEZOEKERS OP TOPEDITIE VAN FESTIVAL DRANOUTER 2019

50.000 BEZOEKERS OP TOPEDITIE VAN FESTIVAL DRANOUTER 2019

© Festival Dranouter
TOPEDITIE VAN FESTIVAL DRANOUTER 2019

De 45ste editie van Festival Dranouter is uitstekend verlopen", klinkt het bij  Bavo Vanden Broeck, organisator van Festival Dranouter. "Beter kon echt niet." In het West-Vlaamse dorpje Dranouter streken 50.000 bezoekers neer voor de 45ste editie van het festival. Dat aantal laat de organisatie op zondagavond 4 augustus weten, terwijl er nog enkele optredens op de agenda staan.

Bekende internationale headliners, een geweldige sfeer, acts die je enkel maar op Festival Dranouter vindt én ideale temperaturen. Het bleek een topcombinatie voor Festival Dranouter 2019. De zomerse sfeer werd op vrijdagavond goed ingezet met dubstepachtige partynummers van Dubioza Kolektiv, gevolgd door een fenomenaal optreden van Alan Stivell, een Bretoense zanger-musicus-instrumentenbouwer die aan de basis staat van de herontdekking van de Keltische harp. Daarna bracht Novastar dan weer een set pure popsongs. Afsluiter Black Box Revelation wond er geen doekjes om: het werd een stevig optreden met singles van hun debuutplaat tot hun meest recente album 'Tattooed Smiles'.

De zaterdag van Festival Dranouter is steevast de grote publiekstrekker. Dat was zeker dit jaar ook het geval. Meer nog: alle voorverkooptickets van de zaterdag waren de deur uit. Organisator Bavo Vanden Broeck legt uit: “De vroegboekactie van december-januari verliep beter dan vorig jaar. Ook met de voorverkoop die volgde waren we tevreden. Dat gaf een boost: het vaste team en alle medewerkers zagen deze editie keihard zitten. De laatste dagen van de voorverkoop gingen zo goed, dat alle voorverkooptickets van de zaterdag de deur uit waren. Dat was de eerste keer, we zijn er bijzonder fier op." 

Ook zorgden de goeie weersvoorspellingen ervoor dat heel wat mensen aan de deur nog een ticket kochten. Ze kwamen massaal af op grote namen zoals Tom Odell, Tourist LeMC, Jan De Wilde, Joan As Police Woman, LaBrassBanda en SX. Zaterdagavond liet de organisatie weten dat de zaterdag was uitverkocht.

De optredens op zondag zijn nog volop bezig. Onder andere Ertebrekers, Jan Verstraeten, Ibeyi en CC Smugglers maakten al een geslaagde passage. Hoewel er nog enkele optredens moeten volgen, blikt de organisatie nu al terug op een indrukwekkende editie, zowel qua optredens, vernieuwende duurzame initiatieven als publiekstaantallen. Alle factoren samen zorgden ervoor dat er in totaal 50.000 festivalbezoekers kwamen genieten van Festival Dranouter 2019. 's Avonds speelt Wende nog in de Kerk, en Zwangere Guy in de Clubstage. De vele festivalgangers blijven zeker en vast nog op Festival Dranouter voor dé headliner van deze editie: de Britpophelden van The Kooks in de Mainstage.

Nagenieten kan nu al volop via sociale media. De 46ste editie van Festival Dranouter zal plaatsvinden op 7-8-9 augustus 2020.

Related bio's: