Eline De Munck in het verre oosten

Eline De Munck in het verre oosten

© Zeb Daemen
ZEB gaat Aziatische toer op met DEUX. van Eline De Munck

Eline De Munck trok naar Azië om er zich te laten inspireren voor haar jongste collectie van DEUX. Resultaat: een collectie die in het oog en in het hart springt. ‘Het vluchtige Aziatische leven met op iedere hoek een kraam, een mini-onderneming: dat vind ik inspirerend.’ 

Als we de afgelopen jaren één ding hebben geleerd over Eline De Munck, dan is het wel dit: ze kiest nooit voor de gemakkelijke weg en ze doet nooit twee keer hetzelfde. Voor haar jongste DEUX-collectie ging De Munck de sfeer opsnuiven in het bruisende Verre Oosten, in Bangkok om precies te zijn. 

Het leverde een ronduit verbluffende en kleurrijke kledinglijn op vol adembenemende stuks. De collectie is Oosters geïnspireerd, zowel qua kleuren, shapes en sfeer. ‘Ik hou van het drukke Aziatische leven waar iedereen ondernemer is’, verklaart power lady Eline. 

Zo keert het patroon van het Ginkgo-blad vaak terug. In Japan wordt de oudste boom ter wereld als een god vereerd. Hij staat symbool voor hoop, liefde, tijdloosheid en een lang leven. Ook de prachtige Kraanvogel kreeg een plek in de collectie: het dier symboliseert gezondheid, lang leven en geluk. Ook de print van zeewier valt op. Maar hoe bloemig sommige prints ook zijn, Eline blijft ver weg van de romantische kleedjes en bubbly outfits. Stuk voor stuk zijn het statement pieces die bold en bossy zijn.  

De eyecatchers in de collectie zijn niet te tellen. De kaftan bijvoorbeeld met de typische ‘obi belt’; een riem die je traditioneel bij een kimono draagt. De riem is ook los te verkrijgen. Ideaal als uniek accessoire om je outfit een verbluffende upgrade te geven en je taille te benadrukken. ZEB-klanten kunnen voor de specialere stuks dus zeker hun ding bij DEUX. vinden. Want wie eens iets anders wil, maar toch elegant aan de vergadertafel wil schuiven kiest voor DEUX. De kleren zijn namelijk het verlengde van Elines extraverte persoonlijkheid en ontembare energie. ‘Ik wil dat vrouwen zich on top of the world voelen wanneer ze mijn kledij dragen’, aldus Eline.

Deze collectie van DEUX. bevat sterke couture elementen en heeft een high fashion gehalte. De collectie is zoals steeds heel krachtig en vrouwelijk, perfect voor powervrouwen. Het knalgele tweedelige pak met obi belt eist de aandacht op zonder schreeuwerig te zijn. Het witte mantelpak is een van Elines favorieten omdat het zo ‘rijk’ aanvoelt. Maar, ‘It’s not about the money, it’s about the principle’ verduidelijkt de onderneemster. Daarmee bedoelt ze: ‘Wie in DEUX. over straat loopt, gaat werken of naar een receptie gaat, dwingt respect af en staat sterk in haar schoenen. En het is vooral die boodschap die ik wil meegeven.’

ZEB zet in 2020 volop in op duurzaamheid en kiest voor zoveel mogelijk bio-katoen of gerecycleerde garens. De DEUX. collectie is grotendeels vervaardigd uit gerecycleerde en duurzame stoffen zoals bio-katoen, Tencel en EcoVero.

Related bio's:
Eline De Munck