Eline De Munck scoort met Scandinavisch design

Eline De Munck scoort met Scandinavisch design

© ZEB Daemen
When hygge meets business in de nieuwe DEUX.-collectie bij ZEB

Fearless, brave & ambitious. Eline De Munck does it again, maar dit keer op zijn Scandinavisch. De sterke designs, vrouwelijke snits en bold prints in deze najaarscollectie van DEUX. laten nog maar eens zien dat Eline flink wat köttbullar aan haar lijf heeft!

Als rasechte onderneemster weet Eline als geen ander hoe je het succesvolle met het stijlvolle kan combineren. Dit najaar liet Eline zich inspireren door het wondermooie Scandinavië, dat vooral bekend staat voor zijn strakke en stijlvolle designs. Dit zie je vooral terugkomen in de verschillende ontwerpen van de kledingstukken zelf, want de prints die zijn nog steeds heel erg “Asian inspired”. En dat de combo van het Oosten en het Westen serieus wat vonken geeft, weet Eline als geen ander!

Daarom wou deze bad-ass business woman samen met ZEB graag naar Stockholm gaan om de najaarscollectie te shooten, maar door you know what kon dit helaas niet doorgaan. Het hippe Rotterdam was the next best thing en moest absoluut niet onder doen voor de Zweedse hoofdstad! Want het resultaat doet je alleszins wegdromen, zeker wanneer je naar de nachtfoto’s kijkt! Om nog maar van de kleding te zwijgen… 

Sterke, onafhankelijke vrouwen stonden altijd al centraal in de DEUX.-collectie. Het zijn dan ook die vrouwen die niet bang zijn om ergens volledig voor te gaan. En dat is precies wat Eline zeker wou terug laten komen in haar vierde collectie bij ZEB. Daarom koos ze voor adembenemende prints met twee Aziatische technieken: enerzijds is er suminagashi, een Japanse techniek waar er met acryl inkten op water geëxperimenteerd wordt en je zo leuke patronen verkrijgt. Anderzijds is er ikat, een Chinese techniek waarmee je patronen kan maken door eerst enkele stukjes te verven met een waterafstotende stof zodat kleurstof zich op die plaatsen niet kan hechten. Et voila, zo onstaan unieke high-end powerprints!

Warme winterkleuren nemen dit najaar de lead bij DEUX., met af en toe enkele pops of color die je ongetwijfeld in de spotlight zullen plaatsen. Verbluffende items zoals een modieuze wintermantel, super zachte pulls, een bossy kostuum én natuurlijk enkele DEUX.-piècekes zijn een absolute must! Waar de Scandinavische ontwerpen rust en ingetogenheid uitstralen, geven de Aziatische prints (en de fluffy accessoires) die onmiskenbare DEUX.-factor en is ook deze collectie weer lagom (het Zweedse woord voor not too much, not too little maar just right).

Niets zo powerful als duurzaamheid natuurlijk. Ook bij de DEUX.-collectie kiest ZEB voor organisch katoen, gerecycleerd polyester en EcoVero. Wij kunnen alvast niet wachten om deze collectie te gaan ontdekken in de ZEB-winkels!

Related bio's:
Eline De Munck