Plopsaqua De Panne heropent stedelijk gedeelte zwembad

Plopsaqua De Panne heropent stedelijk gedeelte zwembad

© Plopsa
Plopsaqua in de Panne mag haar stedelijk zwembad dan toch al openen

Het Overlegcomité besliste afgelopen vrijdag dat de zwembaden opnieuw de deuren mogen openen, met uitzondering van de subtropische zwemcomplexen. Daarop besliste de Plopsa Group zopas om het stedelijke gedeelte van Plopsaqua De Panne te heropenen. Op die manier willen ze inwoners en sportievelingen de kans geven om hun wekelijkse baantjes te komen trekken.

Naast een subtropisch gedeelte met spectaculaire glijbanen, een Wild River en golfslagbad beschikt Plopsaqua De Panne ook over een 25-meterbad met 4 banen. Het is dit gedeelte dat de Plopsa Group vanaf aanstaande woensdag zal heropenen. De rest van het waterpretpark wordt afgesloten en zal bijgevolg niet toegankelijk zijn. "Per baan zullen we 2 personen toelaten. Dat betekent dat we per uur slechts 8 personen ontvangen. Op die manier moet de veiligheid voor elke bezoeker gegarandeerd worden.", aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. 

 

"Voorlopig openen we dagelijks van 16 tot 20 uur, maar indien we zien dat dit snel volzet geraakt, kunnen we extra shifts openzetten. Het spreekt voor zich dat we met dit initiatief geen winst maken, maar we willen op die manier iedereen voor een aangepast tarief stimuleren om te blijven bewegen tijdens deze bizarre tijden.", besluit Van den Kerkhof. Om het park coronaproof te kunnen exploiteren, blijven alle voorgaande maatregelen gelden. Zo moet elke bezoeker verplicht op voorhand zijn of haar bezoek online reserveren, worden er overal markeringen gemaakt om de social distancing te garanderen en zijn er voldoende ontsmettingspunten voorzien. Ook geldt er een mondmaskerplicht vanaf de parking tot in de kleedkamers.

 

Bezoekers moeten hun bezoek op voorhand op datum te reserveren via www.plopsaqua.be

De overige Belgische Plopsa-parken blijven tot nader order gesloten.

Related bio's: