The Ride to Happiness in Plopsaland De Panne in de prijzen

The Ride to Happiness in Plopsaland De Panne in de prijzen

© Plopsa
The Ride to Happiness is 'Europe's Best New Coaster'

Jaarlijks stelt het vakblad Kirmes & Park Revue de ranglijsten op van de beste Europese attracties en parken: De European Star Award. Plopsa kaapte met de gloednieuwe 'The Ride to Happiness by Tomorrowland' de award voor 'Europe's Best New Coaster' weg.

De non-profit European Star Award, uitgereikt door Kirmes Park & Revue, is een erkenning voor ondernemerschap, durf en innovatie binnen de Europese themaparkindustrie. Het is als het ware het belangrijkste eerbetoon aan topprestaties binnen de Europese amusementsindustrie. Een panel van internationale, neutrale experts beoordeelt attracties in heel Europa, inclusief Turkije en Rusland, om de beste van de beste te selecteren.

 

Met de 'The Ride to Happiness by Tomorrowland', van fabrikant Mack Rides, sleepte Plopsaland De Panne de award van 'Europe's Best New Coaster' in de wacht. De tweede plaats ging naar 'Monster' in het Zweedse Gröna Lund. 'Kondaa' in Walibi Belgium eindigt op een derde plaats.

'The Ride to Happiness by Tomorrowland' werd begin juli voor het grote publiek geopend en is een absolute publiekstrekker. Het is de allereerste 'extreme spinning coaster' in Europa en de tweede attractie van dit type wereldwijd - enkel in de VS stond er al één. Bezoekers worden maar liefst twee keer gekatapulteerd naar een snelheid van maar liefst 90 km/u en gaan hierbij vijf keer overkop. De karretjes draaien vrij rond, waardoor bezoekers telkens een andere ritervaring beleven. De coaster heeft een totale lengte van bijna één kilometer en staat op z'n hoogste punt 35 meter boven de grond, wat zorgt voor een uitzonderlijk zicht op het park en de ruime omgeving. Daarnaast werd een exclusieve soundtrack gecomponeerd die tijdens de volledige rit te horen is. 

 

De gerenommeerde Duitse rollercoasterfabrikant Mack Rides stond in voor het technische design, de engineering en de bouw van de constructie. De thematisering en totaalbeleving namen het creatieve team van Tomorrowland en de Plopsa Group voor hun rekening. Binnen Plopsaland De Panne werd voor deze attractie een aparte zone aangelegd met magische decoratie, een vijver, eetkraampjes en een shop die allen de Tomorrowland-magie uitstralen. 'The Ride to Happiness by Tomorrowland' is een investering van 17,5 miljoen euro.

Related bio's: