Zeb: Collection numéro DEUX voor Eline De Munck

Zeb: Collection numéro DEUX voor Eline De Munck

© Zeb
Straffe kleding voor sterke vrouwen bij Zeb

Vrouwen die elke dag een werkoutfit moeten uitzoeken weten: eenvoudig is dat niet. Workwear voor vrouwen is vaak te saai, te donker of te mannelijk. Gelukkig is er Eline De Munck en haar op en top vrouwelijke ZEB-collectie DEUX. Niemand die beter weet hoe vrouwen zich willen kleden dan zij. ‘Dit is kledij met ballen die kracht uitstraalt maar tegelijk heel vrouwelijk en sensueel is.’

Laaiend enthousiast waren de carrièrevrouwen, onderneemsters en straffe madammen vorig seizoen over de lancering van DEUX van Eline De Munck voor ZEB. Want eindelijk is er iemand die snapt hoe vrouwen zich écht willen kleden op en na het werk.

Tot vijf jaar geleden was Eline De Munck presentatrice op jongerenzender JIM. Sindsdien transformeerde ze tot een rasechte onderneemster, een lady boss en een voorbeeld voor vrouwen. Ze heeft lef, stijl en weet van aanpakken. Ze stampte het brillenmerk Odette Lunettes uit de grond en creëerde met DEUX haar eerste ZEB-collectie.

Dit najaar ligt collectie nummer twee – of gelijk ze in ‘t Frans zeggen ‘deux’ – van DEUX in de winkels. Eline De Munck vecht tegen gendercliché’s in mode: dat mannen kracht moeten uitstralen en vrouwen alleen maar elegantie, bijvoorbeeld. ‘DEUX staat voor sterke, onafhankelijke vrouwen die hun eigen pad bewandelen’, aldus De Munck.

Volgens Eline De Munck verdienen power ladies een power suit, maar werden ze op dat vlak door de mode-industrie in de steek gelaten. ‘Kostuums geven mij een krachtig gevoel, maar een stijlvol pak is maar moeilijk te vinden’, merkte de onderneemster.’ En dus gaf De Munck klassieke workwear een upgrade. In deze tweede collectie van DEUX zit daarom niet deux, maar zés kostuums voor de modebewuste en eigenzinnige vrouw.

De Munck maakt met DEUX een einde aan emotieloze businesskledij voor vrouwen. Ze varieerde met kleur, snit en stof en kwam zo tot zes originele dameskostuums die hoofden doen draaien en respect afdwingen. Kledij die doet duizelen. Of moeten we zeggen: deux-zelen. Eline houdt zich niet aan de regels. Voor haar hoeven pakken niet in het zwart of grijs. Eline is een kleurrijk figuur en dat zie je in haar collectie, van terracotta, lichtblauw, rood tot fel roze. ‘Met onze DEUX-pièces laat je zien dat je kleur durft dragen, dat je er staat.’

Bij Eline ligt de nadruk trouwens op pasvorm: ‘het klopt niet dat zwart altijd afslankt, veel belangrijker voor je figuur is de juiste snit en de juiste stoffen.’ Met een luxueus kostuum in brokaat, een edgy kimonoachtige blazer, een girly tweedelig pak in flashy roze met een zijdelingse knopenrij of een stoere boiler suit in een subtielere ganache-kleur is er voor ieder wat wils. Er is bovendien ook aan vrouwen gedacht die liever een formelere maar toch sensuele jurk kiezen, met exclusieve prints en flatterende snits.

De ZEB-fotoshoot voor de DEUX-collectie vond plaats in New York. ‘We trokken naar de business stad bij uitstek om de verschillende looks te shooten. In een drukke stad als New York die nooit stilstaat moet je wel je mannetje – of beter vrouwtje – staan’, aldus Eline De Munck.

Related bio's: