Festival Dranouter 2019 maakt eerste namen bekend

Festival Dranouter 2019 maakt eerste namen bekend

©
De eerste namen voor Festival Dranouter 2-3-4 augustus 2019

Festival Dranouter vuurt een eerste lading namen op je af. Bij de headliners van het festival van 2-3-4 augustus 2019 zitten Black Box Revelation en Jasper Steverlinck. Wie houdt van sterke folkacts wordt de komende editie zeker bediend, want deze 2 headliners worden aangevuld met MAZ, The Young'uns, Mile Twelve en TURFU. Met deze eerste lading is het duidelijk dat Festival Dranouter 2019 verder inzet op Belgische kleppers, internationale bands, de top binnen de rootsmuziek en enkele jonge beloftes. De Kayam davert nu al op zijn grondvesten met de aankondiging van Black Box Revelation! Het duo Jan Paternoster en Dries Van Dijck is klaar voor een energieke show naar aanleiding van hun vierde plaat "Tattooed Smiles". Op dit prachtexemplaar bewijzen de mannen hun muzikale genialiteit door samenwerkingen met o.a. Roméo Elvis en Seasick Steve. En dat zonder hun onnavolgbare sound en gevoel voor old-school Amerikaanse blues uit het oog te verliezen.De mannen hebben intussen een handvol radiohits op zak, toerden de wereld rond, verzorgden het voorprogramma van Beady Eye en Iggy Pop... Black Box Revelation brengt op Festival Dranouter 2019 hun steengoede nieuwe nummers én hun grootste succesnummers in een stevige live show!Jasper Steverlinck is eindelijk waar hij moet zijn: bij de essentie. Sinds Jaspers vorige plaat "Songs Of Innocence" (2014) werd het duidelijk dat zijn toekomst zich buiten de band Arid zou afspelen. Met meer rust en ruimte om stil te staan, pakte hij de lagen inpakpapier rond zijn songs uit. Tot enkel nog de inhoud overbleef. Zijn nieuwe plaat "Night Prayer" draait dan ook rond songwriting in zijn puurste, meest directe vorm. Geen moeilijke arrangementen, technologische snufjes of nodeloze drukdoenerij. Wel onverbloemde, herkenbare emoties. Onbewogen blijven bij beklijvende songs zoals "That's Not How Dreams Are Made" of "Here's To Love" is onmogelijk. Op het podium zorgt Jasper met zijn betoverende stem voor intieme concerten - met kippenvelmomenten en af en toe een krop in de keel. Zoals het een echte artiest betaamt.

Op het podium neemt de Canadese band MAZ je mee op een muzikale ontdekkingstocht die het erfgoed van Québec terug doet opleven. MAZ wordt beschouwd als een van Québecs meest vernieuwende folkbands. Hun instrumentenkeuze opent ongetwijfeld nieuwe perspectieven. Groovy keyboards, elektrische gitaar, viool, banjo, dubbele bas, verrassende foot tapping, elektro beats... Hun derde album "ID" sleepte een hele reeks nominaties in de wacht, o.a. 'Best CD' (Indie Acoustic Project), 'Traditional album of the year' (ADISQ) en 'World Group of the Year' (Canadian Folk Music Awards). In een flow van traditionele muziek, jazz en elektro, jongleert MAZ met oud en nieuw.

The Young'uns zijn uitgegroeid tot een van de meest geliefde acts binnen de folkmuziek. Het trio greep 2 jaar op rij de titel beet van 'Best Group' bij de BBC Radio 2 Folk Award (2015 en 2016). Hun online video's brachten de mannen naar Canada, de Verenigde Staten en Australië met hun unieke act: sterke songs, betoverende harmonieën en pittige humor. Zo slagen ze erin om een uiterst gebalanceerde act uit te werken. Ze laten het publiek lachen én zorgen voor een krop in de keel door hun keuze voor hedendaagse onderwerpen. Hun vierde album 'Strangers' werd in 2018 bekroond met ‘Best Album’ bij de BBC Radio 2 Folk Awards. Verwacht je aan songs met harmonie, eerlijkheid en hilariteit!

Vermijden wat voor de hand ligt, dat is wat Mile Twelve motiveert. Hun debuutalbum 'Onwards' kreeg ontzettend veel positieve reacties en katapulteerde de band naar de top binnen de bluegrass charts. Het resultaat is niet min: ze wonnen de Momentum Award van de IBMA (International Bluegrass Music Association) in 2017. Op dat hoge tempo blijft de 5-koppige band verderdoen. In 2018 werden ze genomineerd bij IBMA  als "Emerging Artist" en "Instrumental Performance". De reden voor hun snelle opmars is hun virtuoze aanpak, slimme songwriting en jeugdige energie. Mile Twelve beweegt tussen traditionele bluegrass klassiekers, origineel eigen materiaal en een vrije interpretatie van popsongs. 

Onder een regen van glitter speelde het duo TURFU in 2017 zijn eerste concert in Portugal. Na hun kennismaking op een internationale bijeenkomst van traditionele muziek, besloten Raphaël en Matthieu om enkele improvisatiesessies te spelen. Al snel ontdekten ze hun gemeenschappelijke deler: dansen! Geïnspireerd door techno, repetitieve muziek en traditionele muziek, bouwen ze samen een feestrepertoire op. Op 14 februari brachten de mannen hun eerste EP "ESPACE FRAICHEUR" uit, met als hoofdthema's vreugde en razernij, in een jasje van donkere en fluoriscerende kleuren. TURFU heet je nu al welkom op de dansvloer in De Voute!

TICKETS

Intussen is de reguliere ticketverkoop van start gegaan voor Festival Dranouter (2-3-4 augustus 2019). Alle formules en tarieven zijn te vinden op www.festivaldranouter.be/tickets. Zoals ieder jaar is er op donderdag de klassieke startavond van Festival Dranouter met verrassende straattheateracts op het festivalterrein en enkele DJ's in de Palace. Alle informatie kan je vinden op www.festivaldranouter.be

Volg Festival Dranouter op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de laatste weetjes!

 

Related bio's:
Festival Dranouter