Astrid Black Label verovert de urban jungle

Astrid Black Label verovert de urban jungle

© Zeb
Gewapend tegen het Belgische weer

Het zijn spannende tijden voor Astrid Coppens: ze beviel net van haar eerste kindje, dochtertje Billie-Ray. En dit najaar ligt haar nieuwste collectie Astrid Black Label in de ZEB-winkels. Een hedendaagse collectie met strakke militaire invloeden, of om het met de juiste modeterm te zeggen: utility wear. Al draagt Astrid naar eigen zeggen iets minder zwart sinds ze mama werd, verwacht zeker geen kleurrijke regenboogtoestanden of een typische ‘mama-collectie’. 

Spreken over een aardverschuiving zou overdreven zijn, maar toch: we schrokken even toen Astrid Coppens – zij die altijd in het zwart gekleed gaat - het zei. ‘Sinds ik mama ben draag ik toch wat minder zwart. Ik weet niet precies hoe het komt.’ 

Niet dat u plots moet vrezen voor suikerspinroze tutu’s of fluo shirts. Astrid Black Label blijft zijn stoere en elegante zelve, met veel zwarte jurkjes, broeken en sweaters. Dit seizoen moet zwart het gezelschap van kaki als modekleur dulden. ‘We gaan voor army green dat helemaal aansluit bij de military trend’, aldus G.I. Astrid.

Astrid springt met haar collectie op de workwear-trend. Hét kledingstuk dat iedere fashionista dit jaar in haar kast moet hebben hangen is de boiler suit en daar heeft Astrid haar eigen versie van gemaakt: ‘Het beste aan dit kledingstuk? Je moet je geen zorgen maken over hoe je het moet combineren. Gewoon aantrekken en je bent klaar.’ Ook de getailleerde jeansrok met hoge split springt meteen in het oog en de strakke topjes en hemdjes blijven interessant door de asymmetrische snits.

Cargobroeken zijn ook weer helemaal terug van weggeweest. De afritsbare versie blijft een no go, maar bij Astrid zien we een fashionable exemplaar waarmee je zo de urban jungle in kan duiken. City chic maar toch stoer en sexy.

Drie jaar geleden keek iedereen nog op wanneer je in leopard de deur uitkwam, ondertussen zijn dierenprints het nieuwe normaal. Astrid kiest niet voor de typische panterprint dit seizoen, maar voor enkellaarsjes met een gedurfde slangenprint, of wat dacht je van een lange donkere mantel met hippe tie-dye zebrastrepen? Niet meteen de beste camouflage in de stenen jungle van België, maar in Astrid Black Label wil je dan ook gezien worden.

Astrid Coppens was deze zomer zelf een opgemerkte gast op de festivalweides. Ze keek rond en zag dat haar collectie goed zat: ‘Heel leuk om te zien dat er al meisjes in de nieuwste collectie rondliepen en dat we mee zijn met de laatste trends.’ 

Door de geboorte van Billie-Ray verblijft Astrid wat langer op Belgische bodem. Maar dankzij de simpele, toch elegante pullovers met knoopjes aan de mouwen is ze meer dan gewapend tegen het tricky weer en gecombineerd met een high waist jeans ziet ze er iedere dag moeiteloos elegant uit. Nu jij nog!

 

Related bio's:
Astrid Coppens