Eline De Munck lanceert haar eigen kledingslijn met Zeb

Eline De Munck lanceert haar eigen kledingslijn met Zeb

© Zeb
Eline De Munck met haar gloednieuwe ZEB-collectie

Vrouwen zijn vele dingen tegelijk: intelligent, sexy en sterk bijvoorbeeld. Helaas volstaan de meeste vrouwenkleren slechts voor één van die rollen. En daar wil Eline De Munck met haar gloednieuwe ZEB-collectie letterlijk en figuurlijk een mouw aan passen. 

‘DEUX. is een business collectie die zo cool is dat je er ook ’s avonds nog iets mee kan gaan drinken.’ 

Eline De Munck is een onderneemster pur sang. Ze moet regelmatig ideeën pitchen en mensen overtuigen. Toch wil ze geen sikkepit van haar vrouwelijkheid en persoonlijkheid opofferen in haar outfits. Ze is een girl boss én een levensgenieter. Ze is een onderneemster én een wereldreiziger. En dat zie je in de eerste collectie die ze voor ZEB mocht ontwerpen. Die kreeg de naam ‘DEUX.’ mee, aangezien je er minstens deux vliegen in één klap mee kan slaan: ‘Want waarom zouden vrouwen tijdens het werken hun vrouwelijkheid onderdrukken?’ Denk Miami Vice, flamingo’s (‘you look flamazing’) en paradijselijke pasteltinten. 

De Munck weet als geen ander dat je in de zakenwereld in de eerste plaats indruk maakt met inhoud, talent en lef. Maar een goede outfit helpt om je extra power te geven. Business chique hoeft daarom zeker niet stijf of saai te zijn, een krachtige look knalt en straalt even veel persoonlijkheid uit als jijzelf. ‘En daar laat het huidige aanbod ons in de steek’, stelt Eline De Munck.

De Munck heeft het gehad met de zwarte mantelpakjes en ongeïnspireerde kledingkeuzes op de werkvloer. ‘De businesswereld is al zo’n harde wereld, dus kan die wel wat kleur gebruiken. Ik hou van kleuren: ze enthousiasmeren en maken gevoelens los. Ik merkte het gisteren nog toen ik in mijn roze kostuum met roze mantel over straat liep: spontaan begon iedereen naar me te lachen. Dan weet ik dat het goed zit.’ 

Naast 50 tinten roze, krijgt de modekleur oker ook een prominente plek in haar collectie. Kleren met power zijn het geworden. We zien vooral veel verrassende kleurencombinaties en een grote variatie aan hemdjes in verschillende stoffen en afwerkingen. Verder is de collectie vooral twee dingen tegelijk. Een satijnen broekpak in zwart-roze print: formeel, maar toch ongedwongen. Een oker DEUX-pièce met een rokje in plaats van broek: chique maar toch verrassend. Een maxi jurk met hoge split: stijlvol en sexy tegelijk. Dat is DEUX.

Aan alles werd evenveel aandacht besteed. ‘Details zijn super belangrijk, ze bepalen of je look helemaal klopt, of net niet’, aldus Eline. DEUX-tails zien we in de vorm van vintage ’armbandjes’ die je opgerolde mouwen op hun plaats moeten houden, of de kostuumzak die je krijgt bij aankoop van je DEUX-pièce. ‘Ook de abstracte bloemenprint die je een paar keer (deux dus, red.) ziet terugkomen zal je dan weer nergens anders tegenkomen want die hebben we helemaal zelf ontworpen.’

Wat zien we zo nog bij DEUX: Een stijlvolle jurk met een rugdecolleté, grijpt meteen de aandacht.  ‘Maar je kan die jurk ook omdraaien als je liever vooraan een decolleté hebt.’ Dat zijn DEUX manieren om je vrouwelijkheid te omarmen. Als we Eline vragen wat haar favoriete stuk uit de collectie is krijgen we enthousiast te horen ‘Ik vind ze echt allemaal even leuk!’ En dat kunnen wij alleen maar bevestigen.

Related bio's: